inici

Tema: Pedrera del Cente
Martí Borràs
21-01-2023
No entra dins del recinte del Parc Natural però més què res per curiositat: Algú sap alguna cosa sobre una vía a la Pedrera del Cente (Castellar)?
ASC
14-02-2023
A la pedrera del Cente hi havia alguna via antiga d'escaladors de Castellar, entre ells algun equipador del Foio. Però desprès van omplir la pedrera i van perdre tot l'interes. Potser et refereixes a alguna d'aquestes. De totes formes avui he passat per alla i no he vist res
Martí Borràs
15-02-2023
Gràcies pel teu comentari.

La via que vaig veure se situava venint de Castellar abans d'arribar a la pedrera a mà dreta, on hi ha un petit clar i just al darrere d'aquest hi ha un sostre on hi vaig veure uns parabolts.

Martí
Martí Llobet
17-02-2023
Imagino que et refereixes a l'antiga pedrera del Sot d'en Goleres. Als anys '80 es va obrir alguna via en els panys més nets; era una pedrera que va funcionar a base d'explosius i la roca està molt trencada. Tenia un "totxo" cúbic perfecte al mig que era una zona d'entrenament amb diferents dificultats; cap fàcil del tot. Amb el reompliment de l'any 2010 es va perdre per sempre, així com la resta de vies que hi havia.
Just abans del primer revolt a mà dreta hi havia dues vies amb spits. Una era una bavaresa de llibre! més amunt i a l'esquerra queda l'única via intacta; passa pel pany dels grans blocs. Si poden veure algun buril i algun clau.
Al final de tot, just a la dreta del corriol que ja surt a la pista dels bombers hi ha els burils del que queda de la via Paragot. Mirant a llevant queda un bloc suspès amb forma d'arcada que també hi ha alguna expansió antiga. També es va perdre per sempre una via amb preses artificials i preses picades d'una paret de formigó que formava part de l'infrastuctura.
Martí Borràs
23-02-2023
Ok!
Gràcies per la info, sempre mola saber coses!

Martí BorràsRespondre
Usuari:
Email:  (no es mostrarÓ)
Resposta:
Codi de verificaciˇ:

Creative Commons License   ©2008-2023 Escalada al Parc Natural de Sant Llorenš del Munt i la Serra de l'Obac
  Aquesta obra estÓ sota una llicŔncia de Creative Commons.
condicions d'˙s | contacte