inici

Benvinguts a aquesta pàgina dedicada a l’escalada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac.

Des d'aquestes línies voldríem recordar l'amic Joan Armengol, un autèntic apassionat de l'escalada en aquest massís, i desaparegut en un desafortunat accident l’any 2004. El seu llegat de ressenyes ha inspirat aquestes pàgines.

Des que el 1979 en Josep Barberà va veure publicat el seu Sant Llorenç pam a pam, no s’ha tornat a publicar cap recopilació de les vies i escalades al parc, i per això aquesta pàgina pretén fer-ne un recull actualitzat i actualitzable -a diferència d’una guia convencional. Cal advertir, però, que una bona part dels itineraris ressenyats no es poden escalar en l’actualitat, ja sigui pel seu estat d'equipament, per la regulació de l’escalada o per qualsevol altra raó. Recopilar tota aquesta informació evitarà que les vies desapareguin, fins i tot quan no en quedi cap rastre.

Actualment es poden trobar arreu ressenyes de les zones d’escalada més populars d’aquest massís, però l’objectiu d’aquesta pàgina és anar més enllà i no només ser una relació de vies i graus. Vol donar la informació més bàsica i correcte possible, i també divulgar sectors menys concorreguts que, per les seves característiques, mai seran populars i per tant difícilment es massificaran. Igualment, i per un criteri de testimoniatge històric, vol documentar aquelles escalades realitzades en zones on actualment un acord entre els escaladors i la direcció del parc restringeix l’escalada pel seu alt valor ecològic.

Cal que tinguem molt present la necessitat de mantenir l’equilibri entre natura i escaladors, ja que la nostra activitat es desenvolupa dins d’un parc natural i hem de ser especialment escrupolosos amb l’entorn i respectar les normatives establertes.

Us encoratgem a gaudir del privilegi d’escalar en un entorn natural. I recordeu no deixar ni emportar-vos res més que un bon record.

Bones escalades.

Creative Commons License   ©2008-2024 Escalada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac
  Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.
condicions d'ús | contacte