inici

Tema: Plagabolts
plagabolts
01-12-2013
La Via normal del Burret ja ha tornat a recuperar el seu origen, no vem avisar ja que encara queda treure un spit, la reunió es mantindra tal com esta ja que aixi la via quedara de forma segura amb la seva reunió i les seves tres escarpies, una de elles amb un bagueto per protegir el pas clau a les cordades d`iniciació que hi pugin, ja que sabem prou bé que aquesta es una via d`iniciació, pero el fet de pensar en iniciació-expansió es un error i un contaminant per les futures generacions que hi vulguin apendre a veure l`escalada desde un punt més muntanyenc i de respecte!
Ha de quedar ben clar que aquesta es una via historica i per aquest mateix motiu s`ha restaurat i s`ha deixat el material més adient a l`epoca de la seva obertura, la via es pot reforçar o autoprotegir ja que te una bona fisura per tal efecte i no hi calen expansions per garantitzar cap seguretat irreal! La seguretat esta en els escaladadors i per evitar accidents s`ha de fer conscient a les persones dels seus limits i saber ser humils al fet de dir: Avui no puc, un altre dia serà!
Una altra cosa que voliem comentar es sobre la zona de Les Onze Hores, la via aquesta equipada amb xapes blaves es una vergonya, no se si sabeu que ha montserrat hi ha hagut una nova prohibició i tot a pasat gràcies a persones que equipen rampes de segon grau amb xapes de colors i a una distància ridicula, aixo no ha de proliferar a Sant Llorenç i es fara lo que faci falta per que aixi sigui i ni de conya es 6a, com a molt IV+ com a informació pel blog de Sant Llors. Un altre cas de problemàtica montserratina va ser el fet de trepitjar vies i amb la via La Tercera República en tenim un exemple a Sant Llorenç, ja que trepitja vies posant parabolts a menys de tres pams en alguns casos dels antics burils d`altres vies que encara estan operatius, tots aquests que trepitgin altres vies acabaran fora.
I per últim comentar que la gran falta de respecte esta en casos com vies com la Punta Monistrol, L`Aeròfags ( antiga GESAM i de la qual en Josep segueix viu i a ell ningu li va demanar permis), o les que s`han vist afectades a la zona Punta del Mig, la Sorolla ( Reequipada com a via esportiva 2013)i totes aquestes vies de caire classic que s`estan veient afectades per la falta de respecte d`algunes persones que no saben respectar quan ells si que son respectats ( o acas ens veieu donant guerra als sectors esportius????!!!! Ni molt menys perque sabem respectar que hi ha d`haver espai per tothom).
El problema es que cada cop hi ha més ecalador i menys muntanyenc que escali, pero els pocs que hi som lluitarem per les gran epopeyes dels antics!!
Continuarem fent feina per recuperarles!!!
SALUT I BONES ESCALADES
Mohawk
01-12-2013
Efren, la Sorolla de la Punta del Mig, la vaig reequipar jo, substituïnt els spits per bolts. Ja es va equipar de manera esportiva als anys 80.

No sé si això és consolidar l'error o bé se li va demanar permís al F. Sorolla.

De la Was de Kül, un dels seus aperturistes va acordar amb mi baixar la reunió. Tot i que es segueix podent fer com a via de dos llargs.

Si finalment decidiu eliminar els bolts de la Sorolla, quedem un dia i em tornes les xapes, que ja les aprofitarem per alguna altra zona més "esportiva"...

Ens veiem per St. Benet!!

A tibar-li!
plagabolts
04-12-2013
Mohawk de la Was de Kül ja has vist que no he comentat re, ja que la via en si ja te un caracter més esportiu.
La Sorolla no en tinc referències pero lo més segur es que amb ella pases com a moltes vies classiques transformades en linies esportives. Errors dels 80 n`hi han a fotimer, la gent va tendir a seguir les noves tendències del moment i no van pensar molt bé els problemes que podia comportar en el futur.
Si trec alguna cosa, tingues en compte que te les tornaré, aixo si, no fare re fins que aconsegueixi informació més clara.
S`agraeix parlar amb algú com tu.
Ens veiem a Sant Benet!!
Salut!
anselmo
15-01-2014
Lo unico que ha proliferado en Sant llorenc ultimamente (y que ha sido importado de montserrat ) es el radicalismo de los lolos como tú. Ademas de creer que tu opinion es la unica buena y el resto estan equivocados , ahora te crees el mesias que ha de salvaguardar la verdadera escalada para futura generaciónes. ¿esperas que te hagan un monumento? Confundes restaurar con deshacer el trabajo que hacen los demas. Para mí eso es robar material. ¿Crees que si hubiéramos tenido parabols hace 40 años no se hubieran puesto? Si se ponían alambres era por que no había otra cosa.Por cierto, la via de xapas azules que comentas ya existía desde los 90 pero antes estaba con espits, así que no tiene nada que ver con lo que ha sucedido en montsrrat ultimamente.
Mientes de nuevo.
plagabolts
22-01-2014
Nunca he creido ni creere que mi opinión es la correcta, cada uno piensa de formas diferentes y todas son respetables, lo que no es respetables es que se sobreequipen vias canviando todo su caracter y historia. Yo no soy ni quiero ser el mesias de nada, pero al final alguien tiene que dar la cara y recibir criticas miserables de gente como tu. Y respecto a eso de que si hace 40 años se hubieran tenido bolts se hubieran puesto, no lo tengo tan claro. Hay mucha gente que escalaba en los 70 o 60 y antes de burilar desgrimpaban y actualmente se niegan a los sobreequipamientos. Lo que esta claro es que gente sin ninguna preocupación por el medio y con mucho miedo los hubieran puesto, este es el problema actual, la gente no quiere reconocer los fracasos.
Y robar, yo no robo, la gente roba la historia de la escalada.
Escala y deja escalar, y si el miedo se apodera de tu mente hay una cosa que se llama tele para distraerse!
green
19-01-2016
Fa falta mes gent com tu plagabolt!!!

Ja no hi ha cap tipus de compromís ara.. tot ben mastegat, i si no es pot pujar, taladro i ale. I mira que ha evolucionat el tema del material, peus, i elements d'autoprotecció.. (perdoneu pero no tinc accents), i com esta desevolucionant l'escalada amb el temps. Vies que abans estaven protegides per 1 o 2 seguros en el pas clau s'han transformat en un xikiparc, tot ben cosidet.. al final només tens el cap en el següent seguro. El que passa es que la gent vol córrer massa i dir que tenen X grau, en un any!, quan després en un 3+ resulta que no van tan sueltos. He vist mes d'un, amb un grau de 7e consolidat, baixar-se d'un quartet de Montserrat..
(per no dir tercer jaja).

Potser es que l'escalada pròpiament dita, s'ha desfigurat molt, la gent es centra massa en el grau, i no tant en les sensacions,la llibertat, o el sentit que li trobis al pujar una paret. es clar, doncs, que l'escalada prefabricada es una manera d'entendre la paret completament diferents a la, diguem-ne classica, o escalada a seques. Per tot això plegat hauriem de respectar-nos, i no trepitjar-nos, diferenciant clarament les zones esportives de les d'escalada (clàssica), ja sigui per historia o pel caràcter de la paret (morfologia...).
Amadeu
18-02-2016
Celebro que s'hagi restaurat la Normal del Cavall. Als anys 90 amb en Joan Armengol, ho feiem sovint.
Com mes tipus diferents de via tinguem, més rics serem com escaladors. A pèl, d'autoprotecció, exposades, fàcils, difícils, amb pitons, amb friends, amb parabolts aprop, amb parabolts allunyats, rovellades, lluents,etc. Tinguem en compte que aquesta diferenciació i varietat és fruit del respecte i de la llibertat. Pretendre estandarditzar totes les vies asegurant-les amb parabolts, inclús les que mai n'han tingut, és una imposició que ratlla el feixisme.
Sr. Anselmo, faria bé d'entrevistarse amb els escaladors vells i contrastar la seva opinió. Sempre hi han hagut aperturistes que s'han autolimitat a la hora de posar expansions.Es convenient respectar les seves obres. Aquest és el meu parer.
PLAGAPLAGUES
04-05-2017
Sobre l'"AEROFAGS", és un Ae i de fet no s han tret burils...a diferencia del que es va fer a SANT BENET (hispanossuecia, cesas, la momia en tota la seva superficie, torresiborraangel-pel mateix Alsina- i TANTS ETCS) la via s pot fer en lliure...i poc mes perque els burils no aguanten...pero no s han tret...
A les vies citades de StBenet , apart de reequipar i canviar el nom, es va impossibilitar la seva escalada en estil classic...cosa que aqui no s ha pretès mai...
Si de cas demana-li permis al HAUS, al.SANTACANA, als primers de la Normal de la Momia, als de la Cesa, als Hispanos i a la parentela què tal els hi ha sentat que els omplin les vies d expansions o els rebentin i esportivitzin Aes per fer el friky...piripi-piripa inclosa com a alliberament maxim del Josep.Ma que suposo que alla allò de l edat de ferro, els burils degradables i tota la parrafada s ho devia oblidar una estona aquell dia...
Caldria rebentar Aerofags, piripi-piripa, la Santacana, la Haus, la Cesa, la Pirenaic, la AlbertCervera, la MasGuasch, la Gam d la Momieta, la Gavilan...part de la Tope, la Noiadelsulls...tot a la fogura vingaaa...la Ridicul no, que es del Buitri i apart hi va picar cantos...ja es va donar permís a sí mateix per reequipar-se i fer forats...
Tot a la foguera, peste negra d una vegada i menys discurs parcial...el foc purifica Efren, que no pari malgrat l incendi ho cremi tot (inclos el record del sancristugranquetambepecava) per tal que creixi nova plntada!!!
*
10-05-2017
Cuando se desequipa una via, se roba el material que se saca, aparte de joder el tiempo invertido.
Es absurdo defender una postura en un sitio y girar la vista en otro.
Efren, que tal si te dedicas a poner orden a los más de 35 años de expansiones no originales en santbenet?
Un sitio donde las vias comparten cantos, casi ni cabe una linea más y las clásicas se han reequipado todas con inox. Vaya coherencia para venir ahora a dar lecciones en santllorenç!
S ha mort la Torres Iborra Angel? Ahora vas y le metes de nuevo los buriles que quitó Alsina para meter espits...y sólo salió 7a+!!!! I tantísimas otras, con o sin permiso de aperturistas.
El problema de los iogurines, punkys o no, es que os lo hacen creer todo, por tontos o por cabrones.
Efren plagabolts
31-05-2017
Para que decir más, iros a la mierda! Hablar de una persona que está muerta, me parece una falta de respeto! Y ya os digo que seguiré haciendo.
Nuria
31-05-2017
Aquests qui ataqueu i culpabilitzeu a l'Efren del que s'ha fet a Sant Benet, abans inclús de que ell hagues nascut i desvieu l'atenció per esvaïr els problemes que tenim a CASA, feu-vos ho mirar.
El patrimoni clàssic que tenim a Sant Llorenç s'ha de mantenir respectant l'obertura.
Ara també hi ha gent, que per sort, mira d'escalar i obrir net. Perque no podem respectar els que ho varen fer així anys enrere?

PAX VOBIS
gute
07-06-2017
Nuria, el que em sembla que se li diu a l Efren, es que comenci per fer a ca seva el que fa a SantLlors. No sé com pot defensar una postura a un lloc i girar la vista en un altre, on conviu amb cagadas històriques que van atropellar un passat tant o més important que el de SantLlorenç.
A SantBenet s han reequipat, sobreequipat i rebentao vies, artificials i inclus canviat noms, com per venir a donar lliçons d ètica. I (posats a nomenar) ja que menciona Aerofags, la resposta la troba a la via normal de la Momieta, o a la HispanoSuecia del Barberà, i a tantes vies com s han manipulat a Montserrat, simplement.
Si es menciona l Alsina és perquè va ser ell qui va reequipar aquella via de darrera la momieta.
Potser si raonem una miqueta, hi trobem una explicació versemblant i creïble, i convencem al personal amb arguments.
Perque la gent té mala llet, i potser algun dia pujas la Santacana o la Momieta o la Gomez o la Mas Guasch o la Torres Iborra o la Cerda Pokorski o la Piripi o la Gesam o la HsipanoSuecia o la Aresta Monistrol ( pere botero) o la Peldavant o tantes altres, i te les trobas netes de expansions noves i a sobre no originals ni tant sols en emplaçament.
Tothom sap fer anar la clau anglesa, i si robes xapes igual ten roben, la mateixa lògica que apliques te la poden aplicar. Darrerament a StBenet hi ha molt inox, que va caret i igual estaria millor a un altre lloc, sense aplastar clasiques y possar seguros on mai n hi havia hagut.
I si et sembla que no és així no dubtis en respondre amb coherència enlloc de escudarte darrera algu que no viene a cuento.
Lo dicho, aplicate el cuento y arregla tu casa, que aqui ha habido siempre buen rollo para que vengas tu a liarla mientras que en Montserrat vas de blando con tus coleguitasRespondre
Usuari:
Email:  (no es mostrarà)
Resposta:
Codi de verificació:

Creative Commons License   ©2008-2019 Escalada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac
  Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.
condicions d'ús | contacte