inici

Per a ordenar les vies d’escalada s’ha dividit el parc en tres zones principals: la Mola, el Montcau i la serra de l’Obac. Cada una d’aquestes zones s’ha dividit en diverses subzones on trobem els sectors ordenats d’oest a est, o de sud a nord segons correspongui. Es poden resseguir la totalitat de sectors de cada zona, o accedir directament al sector desitjat.

Cada un dels sectors compta amb una descripció de la seva situació, característiques principals, la seva història i anècdotes. Acompanya el text una panoràmica del sector, una ressenya actualitzada i, sempre que ha estat possible, la corresponent ressenya original. Se’n pot descarregar una versió per imprimir, clicant-hi a sobre.

Llegenda:

escalada permesa o regulada escalada prohibida
via clàssica via esportiva
croquis original/antic
? , 8b? via no encadenada, grau proposat proj via no acabada
V+, A1 graduació combinada, V+ i A1 A2/7b graduació alternativa, A2 o 7b

En una taula adjunta trobarem tota la informació disponible de cada una de les vies. De les vies que es disposa de ressenya original, es pot obtenir clicant a sobre el nom.

La graduació és subjectiva com sempre. A més aquesta escola és força antiga i la graduació pot semblar dura. En les vies clàssiques s’ha respectat la graduació de la ressenya original, i en les vies esportives s’ha intentat corregir les graduacions anacròniques i les desfassades. Preneu el grau com a una referència, no com a una raó absoluta.

Mapa del Parc:

pots obtenir la versió completa del mapa a la web de la Xarxa de parcs de la Diputació de Barcelona

Creative Commons License   ©2008-2024 Escalada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac
  Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.
condicions d'ús | contacte