inici

En aquest calaix de sastre trobaràs tot allò relacionat amb l'escalada a Sant Llorenç; articles apareguts en revistes, relats, texts d'opinió... També hi trobaràs un apartat de galeria fotogràfica que de mica en mica anirem ampliant amb bones instantànies, així com un apartat multimèdia amb tot allò que les noves tecnologies ens permeten penjar a la xarxa i enllaços relacionats.

Aquest espai, com tota la pàgina, és obert a la vostra participació, si tens material que consideres interessant posa't en contacte amb nosaltres.Sant Llorenç pam a pam
Josep Barberà i Suqué
Publicacions de l'Abadia de Montserrat (1979)

Primer recull de ressenyes del massís fet per Josep Barberà el 1979 i llibre de capçalera per qualsevol amant de l'escalada a Sant Llorenç. Edició exhaurida fa molts anys es pot consultar en línia per cortesia de la família de Josep Barberà i Publicacions de l’Abadia de Montserrat, gràcies a la feina de rocacalenta.com


El Gegant de le Fogaroses, l'agulla més difícil de Sant Llorenç del Munt
Albert i Òscar Masó Garcia
LACERA nº22 (2015)

Interessant asticle d'investigació on els germans Masó esmenen algunes errades històriques sobre les vies del Gegant.


Triologia d'escalada clàssica a Sant Llorenç del Munt i l'Obac
Albert i Òscar Masó Garcia
Excursionisme nº381 (2014)

Article on l'Albert i l'Òscar ens proposen tres itineraris clàssics representatius de tres èpoques molt diferents entre si, a tres arestes destacades que acaben a prop del cim de la Mola.


La Siberia el muro soñado
José Enrique Agustí
Escalar nº85 (2013)

Article on el Jose ens presenta les virtuds del llunyà mur de la Sibèria i l'evolució que ha seguit aquests darrers anys fins a l'actualitat.


Cova del Drac. Llegenda de pedra
Albert i Òscar Masó Garcia
Vèrtex nº246 (2013)

Article on l'Albert i l'Òscar ens expliquen història i llegenda d'aquest emblemàtic monòlit i ens presenten algunes de les vies d'escalada que hi podem trobar.


Els Melindros
Albert i Òscar Masó Garcia
Arxiu del Centre Excursionista de Terrassa nº 114

Article on l'Albert i l'Òscar ens presenten detalls d'una de les zones d'escalada més allunyades i desconegudes de la Mola.


Tres escalades clàssiques a Sant Llorenç del Munt i l'Obac
Albert i Òscar Masó Garcia
Mai Enrera nº454 (2010)

Article on l'Albert i l'Òscar ens presenten tres de les vies més clàssiques de la Falconera: Terra i Mar (TIM), Rapsòdia en Blues i Estenalles.


Còdols clàssics a l'Obac. La cara desconeguda de Sant Llorenç
Albert Masó Garcia
Vèrtex nº227 (2009)

Article on l'Albert ens ressenya la major part de vies clàssiques, de poca llargada i de grau moderat, que es poden realitzar en els cingles del camí de la font de la Pola i els Castells de la serra de l'Espluga.


Sant Llorenç del Munt. Senderos de roca
Eduard Burgada
Desnivel nº191 (2002)

Article sobre els principals sectors de la Font Soleia. Complementa l'article aparegut a Escalar el mateix any.


Sant Llorenç del Munt, la gran desconocida
David Cerdà
Escalar nº27 (2002)

Article força complert sobre les principals zones d'escalada esportiva del massís, redactat amb la participació dels principals escaladors i equipadors de la zona.


LA MOLA escuela de la diversidad
Joan Armengol
Desnivel nº174 (2001)

Magnífic article, on en Joan fa una recopilació de les vies de caire clàssic de les principals cingleres de la Mola: Cingle dels Cavalls, Punta d'en Serreta, Cap del Faraó, Cavall Bernat, Roca de les Onze Hores i Castellassa de can Torras.


Sant Llorenç del Munt. Entre encinas anda el juego
Joan Cabau
Desnivel nº54 (1990)

Primer article sobre l'escalada esportiva al Parc publicat en una revista de gran difusió, i que en aquell moment va aixecar força controversia. Fixeu-vos en el reduït nombre d'itineraris que hi havia aleshores.


Creative Commons License   ©2008-2024 Escalada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac
  Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.
condicions d'ús | contacte