inici

Tema: Negrona al Cap de Mort
Efren
21-10-2022
Ahir vem anar a fer aquesta via que ha perdut part del seu caràcter, en lliure surt la següent graduació:
1er tirada 6a+/b (aquesta havia estat ja escalada per Amadeu Pagès i molt possiblement per David Vallhonrat)
2ona tirada 6a/+
3era tirada V/+ flanqueig curt
4ta tirada V (aquesta ja era lliure)
Aprofito per comentar respecte la "restauració" que han fet a la via. La primera tirada ha perdut completament el seu caràcter, ja que han restaurat cap de burí per parabolt amb xapa..algun ha quedat, però no és lo mateix per al escalador clàssic anar possant les plaquetes o baguetes, sigui en lliure o artificial. A més, la primera reunió nova é totalment innecesaria, hi ha un altre al costat amb parabolts i una savina. La resta de reunions discutible, ja que hi ha molts burils en bon estat i facilment reforçables. Per acabar, es possible que el cap de burí que han restaurat a la segona tirada, sigui afegit..la ressenya ho diu ben clar, son dos i no tres i a l'última tirada, el cap de burí restaurat al costat d'una fisura, segurament afegit..ja que es il.lògic que foradessin tenint una fisura tan perfecte, la ressenya ho diu ben clar que en aquesta hi pujaven amb tacs i bons!!
Estaria bé parar-se a pensar abans d'actuar, ja que un cop fet el forat queda una taca històrica i ecològica de la nostra inaptació al medi..les vies d'artificial burilades, son part de l'història, pero tambe part d'aquest procès involutiu de l'home cap a la natura..les restauracions fan un favor a l'humà (escalador de consum), però en fan a la natura i a l'escalador clàssic que busca integrar-se amb el medi? La resposta es clara, un no rotund! Deixeu de restaurar sistematicament les burilades, l'òxid i la natura han decidit!
Jordi Ceballos
24-10-2022
Hola Efren, em podies haver trucat abans d'escriure aquest missatge... Tal com vam parlar ahir, una tarda d'aquestes aniré a revisar-ho i si efectivament els 2 burins no eren originals, treuré els 2 bolts jo mateix, gràcies per avisar.

Salut!
JordiRespondre
Usuari:
Email:  (no es mostrarÓ)
Resposta:
Codi de verificaciˇ:

Creative Commons License   ©2008-2023 Escalada al Parc Natural de Sant Llorenš del Munt i la Serra de l'Obac
  Aquesta obra estÓ sota una llicŔncia de Creative Commons.
condicions d'˙s | contacte