inici

Tema: Morralet de la Mare de Déu
Martí Borràs
14-03-2023
Bones!

El passat diumenge vàrem observar com a la banda nord del Morralet de la Mare de Déu (pel darrere), per on l'ascensió és prou fàcil, s'han executat dos parells de forats amb la clara intenció de ficar-hi unes grapes.

Estem completament segurs que ha sigut aquesta setmana passada, ja que l'altre diumenge també hi vàrem ser i no hi eren pas.

Sembla que això de les grapes es repeteix...

No sé que s'hauria de fer en aquest cas, però és una vertadera llàstima.

Salut i gas!

Martí Borràs i Armand Roca
Efren
18-03-2023
Ei Martí! L'any passat ja vaig eliminar d'allà un parell de grapes, també a la Morella del Daví i alguna basura més. Heu tapat els forats amb pedres i terra? Si no hi ha grapes, pot ser una sol.lució i esperem que no s'hagi d'anar a tallar-les de nou. Penseu que actualment la corrent social, es aconseguir una fita a qualsevol preu per satisfer l'ego de l'individu. No es valora l'aprenentatge que té el procés natural de les coses i nomes es mira per aconseguir una fita de forma ràpida i normalment poc respectuosa. Ràpida, perquè la gent necesita de que parlar per sentir-se algu important davant dels altres o per no sentir-se menys..la vanitat dels individus, quan podrien ser ells mateixos i acceptar-se tal com son. En realitat, fent aixi, no son ningú. Uns pallasos irrespectuosos i hipòcrites, segons la meva opinió. L'escalada també esta en proces involutiu, han passat del lliure al "esportiu artificial"...l'escalador lliure accepta la roca i accepta l'aprenentatge que ens ofereix. L'escalador esportiu, pica/modifica cantos, utilitza sika i creu amb total fe, que fa una certa dificultat, quan el que fa, es no acceptar la dificultat natural de la roca. Si son cantos artificials no pot ser escalada lliure, no ens enganyem, aquest es el panorama..hipocresia i ego, poc respecte a la roca, als arbres, als animals...I es clar, els que afegeixen xapes, que com els esportius, rebaixen el repte a la seva alçada. Foteu gastu si veieu algu que no ha d'estar i no dubteu en fer, que ajudar a preservar la natura es lo correcte!! Salut!!
Pax vobisRespondre
Usuari:
Email:  (no es mostrarÓ)
Resposta:
Codi de verificaciˇ:

Creative Commons License   ©2008-2024 Escalada al Parc Natural de Sant Llorenš del Munt i la Serra de l'Obac
  Aquesta obra estÓ sota una llicŔncia de Creative Commons.
condicions d'˙s | contacte