inici

Tema: Nou Sector d┤Escalada Esportiva a prop del Carrer Cavall Bernat.
Els Cinc Peus al Gat
29-01-2024
Bones, anant cap a la zona de blocs Diposits II o Cavall Bernat, poc abans d'arribar als blocs El Tret, Xaparru i Mamasto. Hem vist que han equipat una zona d'escalada esportiva per a iniciació. Una de les vies es diu Drolo Va, III+, uns 18 metres i sembla que s'equip el 24/11/2023 per Dani i Albert. Equipadors o coneixedors d'aquesta zona, ens agradaria tenir més informació, nombres d'intineraris i dificultat. Moltes gràcies.
PGB
02-05-2024
Ahir vam estar-hi amb les meves filles, de 4 anys, i en vam provar alguna.

L'accés més ràpid és per de la pista que comença on acaba l'asfalt del carrer del Cavall Bernat, direcció cap als Dipòsits. El pany de paret és a la mateixa pista, a mà esquerra (super evident), just després de les cases que hi ha a mà dreta i que van robar-nos uns quants blocs on entrenàvem fa anys.

Hi vaig comptar 5 vies:

1. Nom desconegut, III, parabolts. Reunió d'anella i maillon.
2. Nom desconegut, III, parabolts. Reunió de dues anelles.
3. Nom desconegut. Sembla una via de dos llargs, amb 2 segons llargs: un per el diedre de l'esquerra i un altre per la placa. No la vam fer. Intueixo un III grau el primer llarg i potser IV el 2n de l'esquera i un V+ potser el de la placa (repeteixo, no les vam provar... tot a ull des de terra). Reunions rapel·lables amb anelles.
4. Nom desconegut, III, parabolts. Reunió de cadena i anella.
5. Drolo va, III+. (Xapa a peu de via, R0 a 2m del terra amb dues anelles).

Vam provar la 1, 2 i 4. Escalada senzilla, amb roca sanejada però a controlar (com sempre al "podrit"). Equipades per no patir.

Sector principalment d'iniciació. Tot equipat amb parabolts.
Tranki
03-05-2024
Esperem que duri. Un colega va equipar doverses vies als diedres (5,5+,6a i 6b) del mateix estil (assegurances a mida dels nostres fills de cara a que anessin pillant estil) i van ser desequipades en poc temps...i de mala manera (bolts migs enfonsats, altres picats...molt d amor per la roca vaja). Almenys vam poder recuperar les xapes quan ens vam assabentar de qui havia estat...
Estaria bé que es publiqués la ressenya. A Stllors falta molt sector facil per permetre a tothom l accés a l esportiva i la muntanya
jose agusti
14-05-2024
Aquestes vies estaven semiequipades, Ricard Miquel i jo les vàrem sanejar i reequipar afegint assegurances i una nova via i millorant les reunions, a posteriori algú va equipar la Drolo Va, en un estil similar en quant a l'equipament, però sense sanejar tant la roca.
És un sector d'iniciació, per aprendre a xapar i escalar de primer de corda i practicar la maniobra de reunió al medi natural.
No s'ha publicat res expressament, precisament pel que comenta Oriol Pasqual(Tranki), per por de que no desapareguin aquestes vies que tanta feina ens han costat, l'autor de la via Drolo o autors, han sikat totes les femelles per evitar robatoris, donat la seva facilitat d'accès, una opció que vàrem valorar per la mateixa raó, però que no es va fer per afavorir futurs reequipaments, espero que puguem gaudir de la zoneta sense entrebancs.
Els Cinc Peus al Gat
15-05-2024
Moltes Gràcies per la informació a tots, també ens aproparem a provar aquest nou sector. Una forta abraçada.
PGB
15-05-2024
Doncs moltes gràcies per la feina Jose! I esperem que duri, que és guai tenir un pany de roca per compartir-la amb els més petits o per iniciar-se!Respondre
Usuari:
Email:  (no es mostrarÓ)
Resposta:
Codi de verificaciˇ:

Creative Commons License   ©2008-2024 Escalada al Parc Natural de Sant Llorenš del Munt i la Serra de l'Obac
  Aquesta obra estÓ sota una llicŔncia de Creative Commons.
condicions d'˙s | contacte