inici

La zona del Montcau comprèn tota l’extensió del Parc a l’est de la carretera de Talamanca i al nord de la Roca Petanta, Cova del Drac i canal de Santa Agnès que marca el límit de la zona de la Mola.

Aquesta zona es caracteritza per presentar un vessant est molt rocós que es precipita cap al riu Ripoll, on hi trobem el conjunt d’agulles més destacable de tot el Massís arrenglerades en la poc transitada carena de les Fogaroses. A l’oest un vessant més suau i boscós davalla cap a la riera de les Arenes, on també trobem algunes cingleres interessants.

Malgrat la gran quantitat de roques en la zona del Montcau l’escalada és restringida a un reduït nombre d’agulles singulars de les Fogaroses així com la Roca Mur, el Cavall Bernat de la Vall i els Emprius (en totes aquestes hi ha una restricció temporal per nidificació de l’1 gener fins al 31 de juliol, detalls aquí) i també a la cinglera dels Òbits on es pot escalar tot l’any.

El punt d’accés variarà en funció de l’objectiu i el gust de l’escalador i en qualsevol cas representarà una bonica excursió que complementarà l’escalada. Els sectors s’han agrupat en funció de la seva orientació Est, Nord o Oest.ROCA MUR
ELS ÒBITS
LES FOGUEROSES
ELS EMPRIUS
CAVALL BERNAT DE LA VALL

Creative Commons License   ©2008-2024 Escalada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac
  Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.
condicions d'ús | contacte