inici

La Serra de l’Obac comprèn l’extensa zona del Parc que s’estén a l’oest de la carretera de coll d’Estenalles, fins a les poblacions de Vacarisses, Rellinars, el Pont de Vilomara i Mura. A primer cop d’ull és una zona més boscosa i menys rocosa, però la realitat és que amaga algunes de les parets més salvatges del massís. El seu aïllament i un cop més la qualitat de la seva roca ha reduït el nombre d’itineraris que s’hi han obert al llarg del temps.

En les negociacions per establir les regulacions de l’escalada al Parc, la proposta de la Diputació era restringir totalment l’escalada en aquesta zona degut al seu alt valor ecològic. Finalment es va decidir permetre l’escalada en les zones de més interès i de menor impacte ambiental, tal com podeu veure en la regulació aquí.

Incomprensiblement uns anys més tard la mateixa Diputació va promoure la construcció d’una pista forestal que, amb la tala d’un miler d’alzines i la destrucció d’una vall, permet l’accés motoritzat al cor d’aquesta zona tan salvatge.

L’accés a les zones on l’escalada està actualment permesa té tres possibilitats: des de la urbanització de les Pedritxes, l’Alzina del Sal·lari o bé des de l'aparcament de la Falconera, més enllà del coll d’Estenalles.

Els sectors estan ordenats de sud a nord, i dividits en dos grups segons la seva orientació est o oest.

SECTORS EST :LES PEDRITXES
LES FORADADES
PLACA SIBARIT
MORRAL DEL LLOP
MIRANDA DE LA FALCONERA
LA FALCONERA

SECTORS OEST :


TURÓ DE LA POLA
CINGLES DE LA PORQUERISSA
FONT DE LA POLA
COLL DE TANCA

Creative Commons License   ©2008-2024 Escalada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac
  Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.
condicions d'ús | contacte