inici

LES AGONIES

Les Agonies és una petita perla a cinc minuts del cotxe, situada entre l’agulla de can Robert i l’aresta de can Marcet. L’accés a aquest sector es fa des del carrer de Granera, seguint el camí marcat que puja cap a la canal de les Bruixes. Un cop situats sota l’agulla de can Robert, resseguim la cinglera cap a la dreta i després d’un flanqueig trobem el magnífic mur desplomat que posarà a prova la nostra “pila”. Continuant un camí mig desdibuixat que s’enfila cap a la dreta trobarem la paret del Meló, un curt desplom amb un parell de vies.

Originalment s’accedia a la No hagas bromas ... mitjançant una electron d’espeleologia. Quan es va reequipar el sector es va eliminar aquesta escala picant preses a la roca dolenta. Per la Fugazzi es va equipar una entrada de picats independent, malgrat que originalment entrava igual que les altres. La cadena de la via de la Cadena també es va eliminar equipant una entrada que es pot fer en A0 o amb un pas de bloc.

La primera ressenya del sector, apareguda al Desnivel nº 26, clicant aquí.

Les vies del mur principal es caracteritzen per una escalada de continuïtat sobre forats. A la No hagas bromas ... s'hi va afegir una reunió intermèdia que permet evitar els moviments difícils del final del mur. El sector el completen vies com la Coraje un autèntic os a bloc i les vies explosives de la paret del Meló.

L’orientació est de la paret l’ha convertit en un autèntic rocòdrom natural per a les tardes d’estiu, quan acostuma a estar força concorregut. Aquesta afluència ha portat a inventar diverses combinacions de vies que permeten ampliar-ne les possibilitats.


Croquis per imprimir * Clica sobre la imatge per descarregar el croquis

Núm Nom Grau Autors Any Equipament Observacions
-Pica - Pica7c+/8aPau March2020desequipada
1Foixardero hazlo en A08a+Pere Costa2008parabolts
2Violant els clàssics8a+Pau March2020parabolts
3L'esquirol7cPere Costaparabolts
4No hagas bromas que extraploma7c+Manuel Velázquez1986paraboltsReequipada. Originalment s'accedia a la roca bona una mica més a la dreta mitjançant una esqueleton d'espeleo
No hagas bromas que extraploma R17bparaboltsReunió intermèdia afegida
5El clan del bonsai7c+David TarragóquímicsReequipada 2018
6Fugazzi8aDavid Vallhonrat, Carles Vinyalsquímics, paraboltsReequipada. Variant Combo agònic entra per Fugatzzi, creua al Clan i surt pel bloc de No hagas bromas … 8a+
7Tom Cruise8a+Pere Costaparabolts
8Via de la cadena7cparaboltsCadena eliminada, pas de bloc d'entrada (7a+) o A0
9Fase Zero8aRamon Clotet, Marcel Millanes2020paraboltsantic projecte del Ramon
10Coraje8aManuel Velázquez1986paraboltsReequipada. 7c+, entrant per la dreta
11Intent fallide7a+Manuel Velázquez1986paraboltsReequipada 2008
12Tabú7cSanti Marzo1986paraboltsReequipada 2008. També coneguda com Tendones de acero
* Clica sobre el nom de la via per descarregar el croquis


Creative Commons License   ©2008-2024 Escalada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac
  Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.
condicions d'ús | contacte